Уникален шанс за инвестиции за български технологични компании или StartUp. Лондон търси следващата технологична компания с потенциал за 100 милиона паунда чрез световен конкурс – Million Pound Startup

Лондон търси следващата технологична компания с потенциал за 100 милиона паунда чрез световен конкурс – Million Pound Startup

mpslogo_colour_a_01

Единствен по рода си световен конкурс, който ще донесе на бързо развиваща се технологична компания, готова да премести бизнеса си в Лондон, инвестицията от 1 милиона паунда, стартира днес на фестивала Digital Shoreditch 2013. „Старт за милион паунда” (The Million Pound Startup) има за цел да покаже Лондон като отлично място за развиване на глобален бизнес в сферата на дигиталните технологии. Официалният старт на конкурса бе даден на официалния сайт: www.millionpoundstartup.com.

Конкурсът е организиран от Digital Shoreditch с подкрепата на голям брой водещи фирми и организации, сред които кметството на Лондон, The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, Schools for Startups, KPMG и Ketchum. Печелившата компания не само ще получи един милион паунда, но също така и специална подкрепа и помощ от страна на партньорите, веднага щом започне да развива дейността си в Лондон.

За да спечели наградата от един милион паунда, динамичната млада компания ще трябва да докаже, че има потенциала да използва инвестиции, за да изгради успешен бизнес за над 100 милиона пауна, базиран в Лондон. Всяка компания-участник трябва да има оборот по-малък от един милион паунда на година и да развива търговска дейност по-малко от 10 години. Конкурсът е отворен за кандидатури до 29-ти август 2013 г., като финалът ще се проведе през декември 2013 г..

 

Наградата от един милион паунда е осигурена чрез комбинация от финансиране от бизнес ангели, институционален капитал и групово онлайн инвестиции в стартиращи бизнеси (equity crowdfunding). Регулираната от FCA (Financial Conduct Authority) инвестиционна платформа Seedrs работи по инвестиционния процес. Конкурсните партньори и журито ще работят заедно, за да гарантират, че спечелилата компания е от висок калибър и е преминала успешно пълна проверка. Потенциалните инвеститори могат да научат повече за конкурса на официалния сайт www.millionpoundstartup.com и да инвестират директно чрез платформата на Seedrs.

 

Борис Джонсън, кмет на Лондон, заяви: “Лондон е страхотен дом за стартиращи технологични компании и световен лидер в този процъфтяващ сектор. Това състезание разчита на иновативен подход, който, надявам се, ще стимулира още повече от предприемаческия талант, с който този град е известен.”

 

Конкурсът предлага и 1% дялово участие в компанията-победител на фирмата или физическото лице, промотирало победителя. За да спечелят тази награда последните са длъжни да направят предварителна регистрация на сайта, като попълнят съответната форма на официалната страница и уточнят подробности от типа на: “Откъде научихте за конкурса?” Когато победителят бъде обявен, ако има конкретен потребител промотирал победителя, той ще получи 1% дялово участие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>