Какво очаквахме,а не видяхме в новия iPad?

След дълго време носене на слухове в медийното пространство, Apple най-накрая представи пред публиката своя нов iPad с Retina Display, възможност за работа в мрежите от четвърто поколение, с по-добра камера и още редица подобрения в сравнение с предишните модели.

След всичко, което се очакваше да предлага новият модел има неща, които така и не се оказаха достоверни. В този материал ще видим кои от елементите новият таблет на Apple така и не получи, въпреки усилените слухове в последно време.

По-малък 7.85-инчов дисплей: представеният модел има 9.7-инчов екран и въпреки, че Стив Джобс никога не е бил фен на 7-инчовите таблети, но след появата на Amazon Kindle Fire миналата година, някои помислиха, че Apple възнамерява да създаде един по-различен модел с по-малък дисплей..

Четириядрен процесор: За да може новият Retina Display, да функционира Apple използва процесор A5X, който за изненада на повечето е двуядрен.

Името: Това е едно от нещата, за които се писа доста дълго време и за които бяха дадени най-различни версии- iPad 3 дори и iPad HD. Производителите обаче този път изненадаха като заложиха на простичкото име new iPad.

По-лек iPad: Макар и повечето потребители да не успеят да уловят разлика, new iPad е по-тежък от предшественика си. iPad 2 тежи 1.33 lbs,  новата версия 1.44 lbs.

По-ниска цена: Въпреки очакванията производителите увеличиха цената на модела си от $499 на $829.

NFC: Тази услуга, която позволява използването на таблета или смартфона в качеството на платежно устройство, не е особено популярно в U.S. все още и от Apple явно искат да я развият. Ето защо новия таблет на компанията не разполага с технологията, макар и упорито да се говореше, че NFC ще се поддържа.

Flash: Flash Player е още едно от нещата, които се очакваше да присъстват в new iPad, но така и не е реализирано за сметка на HTML5.

Въпреки изброените неща, които не са включени в новия таблет, може да се каже, че той е едно наистина атрактивно и удобно устройство, което предлага съвременни характеристики и повече от задоволителни функционални възможности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>